Novi programi sufinanciranja zapošljavanja 

Federalni zavod za zapošljavanje će 5.5.2014. godine na svojoj web stranici objaviti javne pozive za učešće u Programu sufinansiranja zapošljavanja i sufinansiranja sticanja prvog radnog iskustva, Programu pripreme za rad kroz obuku, stručno osposobljavanje i usavršavanje te Programu zapošljavanja Roma u 2014. godini. Do objave javnih poziva ovdje se možete upoznati sa sadržajem programa.

Opširnije...
 
Wednesday, April 30, 2014 10:54:00 AM

Informacija o budućim programima sufinanciranja zapošljavanja tijekom 2014. godine 

Prema neslužbenim informacijama dobivenim od strane Federalnog zavoda za zapošljavanje tijekom svibnja 2014. godine biti će objavljen javni poziv za sufinanciranje zapošljavanja sa čitavom lepezom ponuđenih programa te značajnim financijskim sredstvima dostupnim onima koji će tijekom godine zapošljavati nove radnike, a imaju izmirene doprinose i porez te nisu evidentirani od strane nadležnih inspekcija kao onih koji "zapošljavaju" radnike na crno.

Opširnije...
 
Tuesday, April 22, 2014 12:34:00 PM

Prvo radno iskustvo 2013 

Cilj Programa jačanja konkurentnosti na tržištu rada – Prvo radno iskustvo 2013 jeste da se mladim nezaposlenim osobama bez radnog iskustva dobi do 30 godina, te izuzetno do 35 godina – ukoliko su prijavljene na evidenciju nezaposlenih duže od 12 mjeseci, omogući stručno osposobljavanje za rad u struci i sticanje prvog radnog iskustva u zvanju/zanimanju za koje su se školovale, te na taj način ojača njihova konkurentnost na tržištu rada.
Opširnije...
 
Thursday, December 19, 2013 11:00:00 PM

Program zapošljavanja i samozapošljavanja u okviru projekta SSNESP 

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike - Jedinica za implementaciju projekata socio-ekonomske podrške,obuke i prezapošljavanja (PIU SESER) i Federalni zavod za zapošljavanje, raspisuju: Javni poziv poslodavcima da se prijave za učešće u Programu sufinansiranja zapošljavanja i Javni poziv nezaposlenim osobama da se prijave za učešće u Programu samozapošljavanja.

Opširnije...
 
Monday, July 8, 2013 9:59:00 AM

Informacija 

Sa žaljenjem informiramo javnost da Služba za zapošljavanje, trenutno nema aktivnih programa poticanja zapošljavanja.

Svim poslodavcima i nezaposlenim osobama se stoga ispričavamo.

Opširnije...
 
Thursday, March 14, 2013 1:20:00 PM

Prvo radno iskustvo 

Javni poziv za učešće u Programu jačanja konkurentnosti na tržištu rada – prvo radno iskustvo objavljen je 5.12.2012. godine i otvoren je do potpisivanja ugovora u vrijednosti raspoloživih sredstava opredijeljenih po kantonima. Korisnici poticaja po ovom programu su poslovni subjekti registrovani u Federaciji Bosne i Hercegovine koji redovno izmiruju obaveze po osnovu poreza i doprinosa, a ciljnu grupu čine nezaposlene osobe bez radnog iskustva dobi do 30 godina.

Opširnije...
 
Sunday, December 9, 2012 12:04:00 AM

Program zapošljavanja i samozapošljavanja u okviru projekta Podrška mrežama socijalne sigurnosti i zapošljavanja (SSNESP) 

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike - Jedinica za implementaciju projekata socio-ekonomske podrške,obuke i prezapošljavanja (PIU SESER) i Federalni zavod za zapošljavanje, raspisuju: Javni poziv poslodavcima da se prijave za učešće u Programu sufinansiranja zapošljavanja i Javni poziv nezaposlenim osobama da se prijave za učešće u Programu samozapošljavanja

Opširnije...
 
Saturday, December 8, 2012 11:58:00 PM

Program sufinansiranja zapošljavanja "Prilika za sve"  

Objavljena je preliminarna lista.

Program sufinansiranja zapošljavanja "Prilika za sve" se realizuje s ciljem zapošljavanja što većeg broja osoba sa evidencije nezaposlenih u Federaciji BiH, sa posebnom socijalnom i rodno osjetljivošću, radi jačanja njihove konkuretnosti na tržištu rada, sprečavanja dugotrajne nezaposlenosti te stvaranja uslova za sticanje prvog radnog iskustva.

Opširnije...
 
Thursday, August 9, 2012 3:42:00 PM
Page 13 of 14 << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 > >>