Uskoro objava javnog poziva za učešće u mjeri Tražim poslodavca 2021

Federalni zavod za zapošljavanje će 26., 27. i 28.5.2021. godine (srijeda, četvrtak i petak) na svom web portalu u meniju Aktuelni projekti objaviti Javni poziv za učešće u Programu sufinansiranju zapošljavanja 2021 – mjera "Tražim poslodavca 2021".

 

Mjera podrazumijeva sufinansiranje zapošljavanja osoba, prijavljenih na evidenciju nezaposlenih u Federaciji BiH prije dana otvaranja javnog poziva za ovu mjeru, bez obzira na radno iskustvo, dob i stručnu spremu, uz zasnivanje radnog odnosa na period od šest (6) mjeseci ili 12 mjeseci.

 

Nezaposlena osoba iz ciljne grupe se prijavljuje na javni poziv unoseći tražene podatke o sebi u obrazac - Tražim poslodavca (Obrazac TP) koji sadrži odgovarajuću šifru. Nakon što nezaposlena osoba pronađe poslodavca koji je spreman da je zaposli uz ovu mjeru, poslodavac se, također, prijavljuje za sudjelovanje u Programu putem linka na web portalu: www.fzzz.ba, unosi  svoje podatke i obavezno šifru iz obrasca - Tražim  poslodavca (Obrazac TP) osobe koju namjerava zaposliti, kao i druge potrebne podatke.

 

Poslodavac se odmah prilikom prijavljavanja na Javni poziv odlučuje za varijantu perioda sufinansiranja i broj osoba.

 

Napomena:

Poslodavci koji se nisu registrirali na web portalu: www.fzzz.ba prije popunjavanja online prijave moraju se registrirati na navedenom portalu.

Nezaposlene osobe se prije apliciranja na ovu mjeru NE MORAJU prethodno registrirati na portal Zavoda.

Wednesday, May 19, 2021 11:30:00 AM